Creativitate, capacitatea de a rezolva probleme pe care tu ar trebui să încurajeze în copiii tăi

Copiii sunt, în esență creativ. Putem dezvolta această abilitate, dacă îi învățăm să fie creativitate critic și să-și piardă frica de rídiculo și să fie greșit.Când ne gândim de creativitate este comun pentru a asocia concept cu artele vizuale. Creativitatea nu este aplicabil numai la pictură și muzică, printre altele. Acestea ar fi mult mai bine unele dintre produsele de o personalitate creatoare. Creativitatea este o capacitate cognitivă care pătrunde personalitate, este un mod de a fi și de gândire, un mod diferit de prelucrare a informațiilor și de transformare a realității.De asemenea, există o credință larg răspândită că este un concept pe care îl ai sau nu, asta este de a spune, unul este creativ sau nu este. Cu toate acestea, în timp ce este adevărat că există oameni mai creativi decât alții, primul lucru pe care aș dori să clarific este că acesta este o abilitate care poate fi dezvoltată și va fi, de asemenea, inhibată. Prin urmare, cu buna stimulare este o abilitate care poate fi facilitat.

creativitate

Mulți autori raportează că există un număr de caracteristici care definesc personalitatea stil creativ: curiozitate, asumarea de riscuri, plăcerea de dificultate, imaginația, independența de judecată, externe, flexibilitate, și de audiere a norma și de autoritate, toleranță ridicată la frustrare și ambiguitate, entuziasm sau pasiune, intuiție, inițiativa, non-conformism, de o mare sensibilitate și deschidere spre noi forme și idei ar defini, în general, pentru o persoană creativă.Și în același mod în care există o singură inteligență, ci mai multe, în funcție de psihologul Howard Gardner:„Creativitatea nu este un fel de lichid care poate să curgă în orice direcție. Viața minții este împărțit în diferite regiuni, pe care eu o numesc ‘inteligente’, cum ar fi matematica, limba sau muzica. Și într-o anumită persoană poate fi foarte original și inventiv, chiar imaginativ, într-una din aceste zone, fără a fi deosebit de creativi în oricare dintre celelalte”.

Creativitate este foarte importantă la locul de muncă

Nu este greu să realizăm că majoritatea copiilor sunt, în esență creativ, dacă nu vom creativitate reuși să în caz contrar. Asta este de a spune, avem o bază foarte bună de a sprijini în continuare acest potențial și că rezultatul va fi un instrument eficient pentru a gestiona viața lor, pentru că creativitatea este mai presus de toate, capacitatea de soluționare a problemelor și de inovare, ingrediente, ambele esențiale pentru a muta o viață plină, cu sens.Nu trebuie, prin urmare, disprețuiesc această capacitate și nu încercați să-l dezvolte în copiii noștri. Întrebarea este cum să:

1. Două concepte de bază: spațiu și timp. Spațiul în care copilul poate să se exprime fără limite și în moduri diferite, un spațiu pentru el, în cazul în care comanda, formal, statul nu este imperativ, un spațiu în care copilul se poate de adecvat. Și de timp, de timp liber, de structura, timp de joc, timp pentru a inventa, de a fi plictisit, momentul de a genera nevoia de a face, de timp. Copiii noștri de azi au foarte puțin din acel moment, fără un ceas.

2. Respect pentru ideile lor, care este de a spune, pentru valoarea sincer la ideile lor și creații, deoarece acest lucru va motiva să continue și să consolideze capacitatea de a genera le. Când ne-am arăta un respect sincer pentru idei de copiii noștri, ne sunt, de asemenea, de predare respect pentru celălalt, nu este posibil de a învăța respectul, dacă acestea nu sunt respectate.

3. Jocul ar trebui să fie ca regia posibil, și de atunci, cel puțin întrerupt posibil. Nu avem valoare importanța de a juca în copilărie, am interiorizat că ceea ce este cu adevărat important este competiția academică, sport, formale ucenicie. Cu toate acestea, nimic nu are mai multă valoare pentru dezvoltarea sănătoasă și armonioasă a unui copil în joc. Acesta este modul în care puii învață viața. Dacă cererile de șantaj care pentru noi par să ne mai important, ne împiedică ritmul natural al vieții, evoluția sa. În orice caz, rolul creativitate nostru ar trebui să fie mai „patron de artă”, favorizând materiale și stimularea de care au nevoie.